Om L´Eikestua barnehage

 

L´Eikestua barnehage er en privat foreldredreven heltids barnehage som eies av stiftelsen Barnas Asker. Barnehagen ble opprettet høsten 1988 og består av to fulltids avdelinger. Eikenøtten med 19 barn fra 3-6 år og Nøtteliten med 12 barn fra 1-3 år.

Barnehagen skal gi barnet gode utviklings- og aktivitets muligheter i nær forståelse og godt samarbeid med hjemmet. Barnehagen skal være livssyns nøytral og skal ellers drives i samsvar med Lov om barnehager med de til enhver tid gjeldende forskrifter.

L´Eikestua barnehage ligger i et vel etablerende boområde med landlige omgivelser i tilknytning til Hønsjordet. Her er det muligheter for både vinter og sommeraktiviteter for barn og voksne. Det er 10 minutters gangavstand til Asker sentrum med tog, buss og hvor vi kan benytte oss av de kulturelle tilbudene som finnes der. Barnehagen har en unik beliggenhet i forhold til bruk av naturen. Dette gjelder både muligheter for planlagte ekspedisjoner og små daglige avstikkere i det helt nære miljøet.

Barnehagen er omgitt av et inngjerdet område bestående av busker, trær (noen epletrær), båter, sandkasser, husker, dumper, sklier, trehytte m.m. Underlaget består av gress, jord, tre, bark, sand og grus som gir mulighet for ulike aktiviteter og utfoldelser.